Se incarca...

Termeni si conditii

Termeni si Conditii Pentru Vanzarea Pieselor Auto

Efectuarea unei comenzi pe site-ul vanzaripieseauto.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:

Informatiile furnizate catre Vanzari Piese Auto sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), Conform legilor in vigoare.  Vanzari Piese Auto  nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata si poate solicita stergerea contului si a tuturor datelor.

In unele cazuri, pentru lansarea unei comenzi ferme, este necesara achitarea unui avans de cel putin 50% din valoarea produsului, iar comanda va fi confirmata doar in momentul cand valoarea avansului se regaseste in contul nostru.

Vom putea refuza o comanda daca:

- plata dumneavoastra nu a fost finalizata in cazul platii prin transfer bancar.

- a fost o eroare legata de pretul sau descrierea produsului (aveti sub varsta legala, ati facut in trecut comenzi pe care nu le-ati ridicat, etc...)

Pana in momentul emiterii facturii, ce tine loc de contract intre vanzaripieseauto.ro si client, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala si pot suferi modificari fara nici o notificare prealabila a clientului. Preturile afisate pe site sunt orientative, in limita stocului real furnizor si devin finale cand se comunica clientului, dupa verificarea potrivirii pe autoturism conform seriei de sasiu furnizata de client.

Produsele comercializate de  Vanzari Piese Auto sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de  Vanzari Piese Auto  se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului si respectand indicatiilor acestuia, dar nu mai mult de 18 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare, exceptie facand uleiurile, lichidul de frana si aditivii, fiind consumabile.

Piesele de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe si tevi de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare.

Produsele care prezinta in perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi sau se plateste contravaloarea reperului de pe factura de achizitie, conform legii.

Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factura de vanzare, nu de la data montajului.

Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

- piesa nu a fost cumparata de la Vanzari Piese Auto

- piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de R.A.R sau de producatorul autovehiculului,

- piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate,

- piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului,

- piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit,

- piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator,

- autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competitii sportive, taximetrie, scoli de soferi, etc),

- autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice),

- piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;

- piesele nu prezinta o uzura normala.

Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

- copie dupa factura de achizitie de la Vanzari Piese Auto , bonul sau chitanta cu care a fost cumparata piesa,

- dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) si documentele fiscale aferente, in care sa fie mentionata data montarii si numarul de kilometri la montare/demontare,

- nota de constatare emisa de catre un serviciu autorizat prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea,

- copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului,

- nota de constatare tip furnizata de Vanzari Piese Auto  completata de catre service-ul care a efectuat montajul cu toate campurile specificate,

- masuratori prin care se atesta parametri in care lucreaza piesa,

- lipsa unui singur document atrage dupa sine respingerea cazului de garantie.

Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 10 zile de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, insotite de toate documentele enumerate mai sus. In cazul in care nu se poate constata deficienta in cadrul societatii importatoare si este necesara efectuarea unei expertize de catre firma producatoare ne rezervam dreptul de a remedia reclamatia la data primirii rezultatului din partea producatorului.

In cazul in care reclamatia a fost justificata vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului sau a restituirii contravalorii reperului de pe factura de vanzare in termen de 10 zile calculate de la data trimiterii raspunsului de vanzator.

In cazuri speciale cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist in domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea in culpa.

Alte conditii:

Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa si factura se accepta numai daca acestea au fost sesizate pe loc sau in maxim o zi de la livrare.

Indiferent de modalitatea de livrare cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei, lipsa acestora generand neacordarea garantiei. Receptia marfurilor vandute se face la sediul cumparatorului. Cumparatorul se obliga la preluarea marfii comandate si livrate.

Cumparatorul poate refuza marfa ridicata de la punctul de lucru, in termen de 24 de ore de la livrare, insa va anunta vanzatorul in termen de 3 ore de la preluarea marfii. Nu se accepta returnarea marfii livrate dupa acest termen.

Prin exceptie se accepta returnarea marfii livrate in cazul in care vanzatorul a livrat eronat sau in cazul in care marfa este in garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei.

Nu se accepta la retur marfa vanduta cu promotie, marfa nepusa in ambalajul original, marfa comercializata de alti agenti economici, marfa returnata fara respectarea prevederilor de mai sus.

Plata transportului pentru produsele ce necesita reparatii in perioada de garantie va fi suportata integral de catre Vanzari Piese Auto , in cazul in care se constata ca denuntarea defectului este neimputabila  Vanzari Piese Auto , clientul va suporta si taxele de trimitere si taxele de retur aferente transportului produselor.

Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online, beneficiarul declara ca a luat la cunostinta prevederile acestor documente.

Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului reclamat.

Ghidul pieselor respinse la schimb:

-nu se accepta ca piesa veche la schimb compresoare de aer conditionat care au axul fuliei blocat sau rupt,

-unele piese de schimb sunt cu valoare de garantie. In momentul livrarii piesei se factureaza piesa noua impreuna cu valoare de garantie.

 

Conditii de returnare piesa la schimb:

-piesa inlocuita sa fie curata fara urme de ulei, sa prezinte doar urme de uzura functionala fara urme de lovituri, sa nu lipseasca subansamble din ea si sa fie ambalata in ambalajul original in care s-a livrat piesa noua, cu codul furnizorului pe cutie. Piesa inlocuita sa fie trimisa inapoi in termen max. 5 zile lucratoare iar dupa verificarea integritatii piesei, va fi stornata valoarea de garantie. Daca una din conditiile de returnare de mai sus nu este indeplinita valoarea de garantie ramane facturata si nu se va storna.

ATENTIE!  Exista posibilitatea ca piesa sa fie reconditionata de fabricant, oferindu-se aceeasi garantie si calitate.

Piese care se pot incadra in categoria de mai sus: casete de directie, pompe servodirectie, electromotoare, alternatoare, etriere, planetare, alte piese.

Va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii.